Avebe Jubileumdag

Datum en tijd

14 november 2019
12.00 – 18.00 uur

Locatie

Zernikelaan 8 (volg borden De Mudden)
9747 AA Groningen

Plan your route

Welkom!

Avebe bestaat 100 jaar en dat willen we samen met u vieren. Op donderdag 14 november aanstaande organiseren we een feestelijke en inspirerende jubileumdag voor een selecte groep genodigden uit het bedrijfsleven, de overheid en de wetenschap.

Sprekers zoals Prof.dr.ir. Louise O. Fresco, bestuursvoorzitter van de Wageningen Universiteit, en Jaap Korteweg, oprichter van De Vegetarische Slager, delen met u hun visie op duurzame voeding. Het eindbedrag van onze sponsorfietstocht voor Make-a-Wish wordt bekendgemaakt én we presenteren ons jubileumboek. Van dit bijzondere boek ligt er uiteraard een exemplaar voor u klaar.

Graag tot ziens in Groningen!

Bert Jansen, CEO

Programma
12.00 uur Ontvangst met lunch
13.00 uur Bestuursvoorzitter Bert Jansen, voorzitter Agri NL Tjibbe Joustra, Commissaris van de Koning René Paas nemen achtereenvolgens het woord en delen hun kijk op Avebe
14.00 uur Mini break
14.20 uur Jaap Korteweg, oprichter van de Vegetarische Slager en prof. Louise O. Fresco, bestuursvoorzitter van Wageningen University & Research geven hun visie op duurzame voeding van de toekomst
15.30 uur Mini break
15.50 uur Bekendmaking totaalbedrag en overhandiging cheque aan Make-a-Wish
16.05 uur Overhandiging eerste exemplaar jubileumboek en afsluitende woorden door Marijke Folkers, voorzitter Raad van Commissarissen van Avebe
16.30 uur Receptie
18.00 uur Einde programma
Vragen?

Heeft u vragen over de jubileumdag? Neem dan contact op met de afdeling Communicatie via communication@avebe.com of +31 (0)598 662115.

Make-A-Wish

Eén van de hoogtepunten tijdens het Avebe jubileumjaar, was de Avebe fietstocht voor de stichting Make-a-Wish. Bijna twintig leden en medewerkers fietsten in augustus een tocht van 800 kilometer langs alle Europese productielocaties van Avebe en maakten daarmee niet alleen hun eigen droom, maar ook die van vele ernstig zieke kinderen waar. Tijdens de jubileumdag zal het eindbedrag bekend worden gemaakt en zal de cheque worden overhandigd.

De sprekers

Bert Jansen

Bert Jansen is sinds 2008 Bestuursvoorzitter van coöperatie Avebe. Onder zijn leiding werd de Avebe strategie Binden & Bouwen geïntroduceerd. Een strategie die gericht is op het creëren van optimale toegevoegde waarde. En waarin samenwerking, duurzaamheid en innovatie centraal staan.

Tjibbe Joustra

Tjibbe Joustra is onder meer bekend van de rol die hij vervulde als voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. De relatie met Avebe stamt uit de jaren negentig van de vorige eeuw toen hij als secretaris-generaal verbonden was aan het ministerie van Landbouw. Inmiddels is Joustra tevens voorzitter van team Agri NL.

René Paas

René Paas is sinds 2016 Commissaris van de Koning voor de provincie Groningen. Tijdens de opening van het Innovatiecentrum in 2018 roemde hij het innovatieve karakter van Avebe.

Jaap Korteweg

Jaap Korteweg begon zijn loopbaan op het boerenbedrijf van zijn ouders. Vanaf begin deze eeuw begon zijn zoektocht naar een plantaardig alternatief voor vlees. Dit resulteerde uiteindelijk in de oprichting van de Vegetarische Slager in 2010.

Louise O. Fresco

Prof.dr.ir. Louise O. FrescoLouise O. Fresco is sinds 2014 bestuursvoorzitter van Wageningen University & Research. Zij is landbouw- en voedseldeskundige en schrijver van onder meer ‘Hamburgers in het Paradijs, voedsel in tijden van schaarste en overvloed’.

Marijke Folkers

Marijke Folkers is sinds december 2018 voorzitter van de Raad van Commissarissen van Avebe. Ze is mede-eigenaar van een akkerbouw-, pluimvee- en varkensbedrijf in het Groningse Meeden.

Janet Katerberg

De dagvoorzitter is Janet Katerberg, een vertrouwd gezicht bij Avebe, waar zij dit jaar de rol van jubileummanager vervult. Met jarenlange ervaring in het communicatievak en woordvoerderschap, heeft zij sinds begin 2019 haar eigen communicatieadviesbureau opgericht.

Locatie en route Avebe Innovatiecentrum

Zernikelaan 8 (volg borden De Mudden)
9747 AA Groningen

Plan your route
Sitemap
Avebe is developing

And has been for almost 100 years.
Not always to become more or bigger,
but always to be better.

This ambition deserves a new visual identity.

Welcome to our new website.

- Click to continue -